Kulpolering

Kulpolering är en bra metod för att få en fin yta på framförallt aluminium. Det är en form av ytbehandling som är mycket lämplig för aluminium, rostfritt, mässing med mera.

Vi kulpolerar alltid våra fram och bakvagnar på våra egna bilar, eftersom att det mesta är aluminium på Corvette C4 som vi använder oss av i hjulupphängningarna.

Allt måste vara väl rengjort innan, sedan glasblästras det innan vi stoppar det i kulpoleringsmaskinen. Det blir en yta som blir lätt att hålla ren och detaljerna blir i nyskick, och det utan att skada gänger eller några frästa ytor.

Fördelen är att det håller sig fint bra på en bil som inte går på vintern, och skulle något inträffa så är det lätt att kulpolera om det. Kostnadsmässigt är det ungefär samma pris som att lackera delarna. På dessa bilderna är det bara precis rengöring och glasblästring som är gjort, vill man få det ännu finare så kan man jämna till alla gjutskarvar och hack innan kulpoleringen! En av dom stora fördelarna är att det blir samma yta överallt, in i det minsta skrymsle.

Vill ni ha hjälp kulpolering så kontakta mig, det finns massor av andra delar som kan kulpoleras, insug, bromsok, förgasare, ventilkåpor mm. Vi har egen maskin i vår lokal. Kulpolering är som det låter, alltså polering med kulor, ingen typ av blästring. Allt måste vara helt rent innan, rengöring och glasblästring innan kulpolering är nödvändigt, alla hål tätade som det kan tänkas komma in kulor i. Kund ansvarar själv för rengöring, blästring och tätning om ni lämnar in till oss, då vi i dagsläget inte har tid över till detta.

Gallery Grid

  • Choose your category: